Over mij

Mijn naam is Joey Weidema en ik kom uit Haarlem. Ik hou van schrijven en het maken van film, theater en muziek. 

Mijn interesse voor het schrijversvak is begonnen in mijn jeugd. Mijn grote voorbeelden waren toen Patrick Ness, J.K Rowling en John Flanagan. Deze schrijvers hebben er voor gezorgd dat ik mijn droom om schrijver te worden ontwikkeld heb. Ondertussen haal ik mijn inspiratie vooral bij scriptschrijvers. Noah Baumbach, Stanley Kubrick, Martin Scorsese, Christopher Nolan en David Lynch zijn een paar grote namen die mij inspiratie geven om verhalen te schrijven. Mijn favoriete film is Taxi Driver.

Ik ben gepassioneerd voor schrijven omdat je met een geschreven verhaal een boodschap over kan brengen die veel mensen kunnen begrijpen en waar ook een element van entertainment in zit. Ook vind ik het leuk om met veel mensen samen te werken om een eindresultaat te bereiken. Ik heb een rijke fantasie en brede interesse waardoor ik altijd wel iets weet om over te schrijven. Om inspiratie op te doen bekijk ik vaak werk van anderen, luister ik muziek of lees ik over filosofie.

Naast schrijven heb ik ook ervaring in theater. Ik heb op de middelbare school eindexamen in theater gedaan en ik deed mee aan de schoolproducties. Hiernaast heb ik ook nog aan een productie van ITA en een productie van de Toneelschuur mee gedaan. Doordat ik ervaring heb in theater heb ik tijdens het schrijven al in mijn hoofd op welke manier een personage iets zou zeggen. Ook heb ik ervaring in muziek. Ik speel zelf gitaar en heb een brede muzieksmaak.